Tyve tager også på festival

22. maj 2017 09:05
Sommerens mange musikfestivaler er guf for tyvene.

Tre gode råd fra Forsikringsoplysningen:

  • Lad de dyre ting blive hjemme
  • Hav penge og andre værdier på dig
  • Lås teltet af.

Hvert år får mange festivalgæster stjålet deres pung, telefon eller andre værdifulde ting. En tætpakket menneskemængde foran en scene er guf for lommetyve, og også halvtomme teltpladser under koncerterne er det rene slaraffenland for tyve. Derfor er det vigtigt, at man passer godt på sine ting.

Først og fremmest bør du lade de dyre ting blive hjemme:
- Når du pakker tasken, så gå uden om de dyre ting som kamera, smykker og de nye gadgets. Hvis du har en ældre telefon liggende, så overvej at tage den med i stedet for din smartphone, som er i høj kurs blandt tyvene. Tag i det hele taget kun de mest nødvendige ting med, siger Anja Lintrup fra Forsikringsoplysningen.  

Indboforsikringen dækker ikke alt

Når du er på festivalen, så har du selv et ansvar for, hvor og hvordan du opbevarer dine ting. Efterlad ikke dyre ting i teltet, og sørg for at have dine penge og andre ting af værdi tæt på kroppen.

Husk, at kontanter og smykker aldrig er dækket af forsikringen - hverken ved tyveri fra teltet eller ved lommetyveri – med mindre du ser tyveriet ske og råber op.

- Begræns mængden af kontanter, og brug fx dankort i stedet. Og når du forlader dit telt, så sørg for, at der ikke er noget, der er værd at stjæle, siger Anja Lintrup Sørensen.

Der skal lås på teltet

Mange ved nok ikke, at der skal være en lås på teltet, når man forlader det. I hvert fald hvis man ønsker, at indboforsikringen skal erstatte tyveri fra teltet.

- Din forsikring dækker kun, hvis teltet er låst, og der er synlige tegn på, at teltet er brudt op. Ved at sætte fx en lille hængelås på, skal tyven skaffe sig adgang på anden - og mere synlig - vis, og så dækker forsikringen, siger Anja Lintrup Sørensen.